Бережанська міська рада
Тернопільська область, Тернопільський район

Вилучення декларацій з відкритого доступу

Дата: 28.11.2023 11:50
Кількість переглядів: 319

     Бережанська міська рада повідомляє, що 12 жовтня 2023 року розпочато деклараційну кампанію відповідно до змін до Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон), внесених Законом України від 20 вересня 2023 року № 3384-IX. Такі декларації подаються до 31 січня 2024 року (включно).

     Водночас відповідно до пункту 211 Розділу XIII «Прикінцеві положення» Закону тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану, у відкритому доступі не відображаються декларації, подані суб’єктами декларування, зазначеними у частинах сьомій – чотирнадцятій статті 45 цього Закону (крім осіб, зазначених у пунктах 1–4 частини сьомої статті 45 цього Закону), у тому числі якщо відповідні декларації були подані до початку проходження військової служби, призначення на посади.

     Національне агентство з питань запобігання корупції вилучає з відкритого доступу декларації зазначених суб’єктів декларування на підставі письмового подання міського голови, у якому проходить службу (працює) відповідний суб’єкт декларування або який уповноважений вести облік таких суб’єктів тощо.

     Порядок вилучення з відкритого доступу декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затверджений наказом Національного агентства з питань запобігання корупції від 12 жовтня 2023 року № 221/23.

     Цей Порядок визначає форму письмового подання та перелік інформації, необхідної для вилучення відповідних декларацій з відкритого доступу, зокрема: прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків відповідних суб’єктів декларування, а також підстава для вилучення (тобто відповідна частина статті 45 Закону).

     Слід звернути увагу, що згідно з роз’ясненнями Національного агентства з питань запобігання корупції фізичні особи не можуть звертатися самостійно із заявами щодо вилучення з відкритого доступу власних декларацій.

  Посадові особи  міської ради  – суб’єкти декларування, які не перебувають на службі в органах місцевого самоврядування, а останнім місцем роботи, за яким подавалися декларації, була саме Бережанська міська рада та є суб’єктами декларування, зазначеними у частинах сьомій – чотирнадцятій статті 45 цього Закону (крім осіб, зазначених у пунктах 1–4 частини сьомої статті 45 цього Закону), можуть звернутися в міську раду із заявою щодо включення відомостей про них до подання про вилучення декларацій з публічного доступу.

     Бланк заяви необхідно заповнити власноруч та зазначити певну інформацію про себе (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, РНОКПП), а також підтвердити належність до певної категорії осіб відповідно до статті 45 Закону. Заява адресується міському голові, який подає таку інформацію до Національного агентства з питань запобігання корупції.

     Зазначені заяви мають бути виключно у паперовому вигляді та мають містити власний підпис особи. Із заявами необхідно звертатися особисто в міську раду або надсилати  за адресою:  вул.Банкова,3, м. Бережани, 47501.

 

Заява для посадових осіб

 

Заява для звільнених посадових осіб


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь