Бережанська міська рада
Тернопільська область, Тернопільський район

Спортовий захід «Окружна Спартакіада. УСК»

Дата: 25.10.2023 12:13
Кількість переглядів: 103

20-22 жовтня 2023 року Божого в місті Бережани було багато пластунів з різних станиць, бо всі вони приїхали на спортовий захід «Окружна Спартакіада. УСК»

Темою цієї Спарти був «Український спортовий кружок», який був заснований наприкінці 1906 року професором Іваном Боберським, батьком українського тіловиховання. Невдовзі УСК став рушійним чинником як розвитку, так і популяризації спорту в навчальних закладах серед українців Львова, а згодом й Галичини. А в ширшій перспективі спричинився до піднесення національної свідомості та патріотизму в молоді.

Обрана тема надихнула нас до зміни назв сучасних спортивних дисциплін на ті, котрі використовували майже 100 років тому:

 Копаний мʼяч (футбол)

 Ситківка (волейбол)

Літаючий диск (алтимат)

Веслування

Усі ігри пройшли активно та емоційно. Учасники мали змогу потренуватись, дехто спробував себе вперше в певних видах спорту, а дехто розвинув вже наявні навички. Ми щиро вдячні Степан Жеребецький та Andriy Boiko за долучення до Спартакіади у ролі суддів, дякуємо за ваш час та жагу до співпраці. Усі ігри проводилися на міському стадіоні, щиро дякуємо директору пану Ярославу Костіву за сприяння.

Гарним вибором локації для веслування став Рай поблизу Бережан, адже водойма навколо ставу, де учасники змагалися у веслуванні, оточена неймовірними парковими краєвидами. Змаг з веслування був організований туристичною компанією Файні Мандри, вдячні їм за активну громадську позицію та готовність допомагати пластунам в організації заходів. Також дякуємо Михайло Музичка за цікаву та пізнавальну екскурсію, на якій кожен учасник мав змогу дізнатися про палац Потоцьких в Раю, а також про спортові товариства в Бережанах і їх вплив на молодь.

Щиро дякуємо громаді Раю за те, що радо прийняли пластунів.

Чудова погода, позитивний настрій та жага до перемоги зробила цю Спартакіаду незабутньою для проводу та учасників. Провід дякує усім, хто долучився до підготування та проведення Спартакіади, зокрема Caritas Berezhany, Відділ поліції 1 м. Бережани Тернопільського РУП, Відділ освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, Бережанська міська рада, Тернопільська округа Пласту - НСОУ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь